Cloud no 9 / Andrew Simpson Architects

first_img Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/170802/cloud-no-9-andrew-simpson-architects Clipboard Year:  2011 Cloud no 9 / Andrew Simpson Architects Australia “COPY” CopyHouses•Australia Projects ArchDaily “COPY”center_img photographs:  Christine FrancisPhotographs:  Christine Francis Text description provided by the architects. This project involves alterations and additions to a historic 1830’s building located in the inner city suburb of Fitzroy. Originally operating as private horse stables for a nearby mansion, the triple brick building consists of a double height warehouse space with timber trusses and clerestory windows, adjacent to a two storey hay loft. The conversion of the building to a single family residence required a response that balanced the heritage value of the existing building (which had been deemed individually significant), with the desire of the client for a high tech environmentally sustainable house that reflected their needs as a tight-knit family. Although sited in a dense urban setting, the brief called for a “sense of the natural environment and the seasons with views to the sky from the interior”. The clients also commented that the family members “tend to gravitate towards one another from different areas of the house”. Save this picture!© Christine FrancisRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreSitting on “cloud 9” refers to the 1896 International Cloud-Atlas in which, of the ten cloud types, cloud No. 9, cumulonimbus, was the biggest, puffiest and most comfortable-looking. Clouds exhibit both wave-like patterns and fractal geometries – one of which is referred to as an Apollonian gasket. This geometry forms an underlying system of organization for the house in both plan and section. The main stables area is a large open plan volume where functions are delineated by 360 degree free standing joinery. A winding mezzanine extends overhead, maintaining visual connection between the two levels to reinforce the notion that this is a house that celebrates “family” as a form of social engagement or gemeinschaft. Text provided by Andrew Simpson Architects.Save this picture!© Christine FrancisProject gallerySee allShow lessBlurry Wall Proposal / Yaohua Wang, Scott Chung, Qing Cao, & Lennard OngArticlesre:CONNECT Open Ideas CompetitionArticles Share 2011 CopyAbout this officeAndrew Simpson ArchitectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesAustraliaPublished on October 03, 2011Cite: “Cloud no 9 / Andrew Simpson Architects” 03 Oct 2011. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityVinyl Walls3MArchitectural Finishes DI-NOC in Ned Ludd Public HousePartitionsSkyfoldMarkerboard Finish for Folding WallsBedroom furnitureFlexformMirror – EgonWaterproofing/SealantsEffisusPre-Fab System – Ecofacade Pre-fab TrueSealConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumBlinds / Mosquito Nets / CurtainsBANDALUXRoller Shades – Arion Large SizedWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberTiles / Mosaic / GresiteTerrealSunscreen – Terracotta BaguettesWoodHESS TIMBERTimber – GLT BauBucheLightingLumenpulseLED Projector Lumenbeam GrandeMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!© Christine Francis+ 20 Share Photographs Year:  Cloud no 9 / Andrew Simpson ArchitectsSave this projectSaveCloud no 9 / Andrew Simpson Architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/170802/cloud-no-9-andrew-simpson-architects Clipboard Architects: Andrew Simpson Architects Year Completion year of this architecture project last_img read more

City Life / Atelier Du Pont

first_img “COPY” Architects: Atelier du Pont Area Area of this architecture project CopyHousing•Massy, France France City Life / Atelier Du PontSave this projectSaveCity Life / Atelier Du Pont photographs:  Frédéric Delangle, Takuji ShimmuraPhotographs:  Frédéric Delangle, Takuji ShimmuraDeveloper:SemmassyProject Managers:François GiannesiniClient:DreamPorgram:Student residence, tourist accommodation and shopsCity:MassyCountry:FranceMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Takuji ShimmuraRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornFiber Cements / CementsSwisspearlSwisspearl Largo Fiber Cement PanelsMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapFiber Cements / CementsApavisaTiles – Nanofusion 7.0Text description provided by the architects. The European Union Square is the active center and heart of the western sector of Massy. The space is very urban, dense, and lively; life revolves around a large public space.Save this picture!© Frédéric DelangleSave this picture!Floor PlanSave this picture!© Frédéric DelangleThe project exploits its particular situation and creates a link between the two different landscapes: the city and the railway tracks. It consists of two buildings, so two programs, accessed through a common garden: a hotel and a student residence sit atop a continuous base of shops. The arrangement of the buildings is thought to open the garden on the square and create a visual breakthrough suggesting the railway landscape in the distance. On the side facing the city, the building façade is very solid and continuous. On the railway side, it leaves room for unobstructed views of the emptiness of the railways and shows a more contemporary face of the city.Save this picture!Floor PlanThe facades facing the street are made solely and simply of glass. Out of public limit, with colored metal siding, they ” undulate” and create various perspectives with tones that produce a vibration and enhance the garden. They create a warm environment and they enliven the square as well as the side that faces the railway tracks. Save this picture!© Frédéric DelangleProject gallerySee allShow lessStudio Libeskind, Mecanoo and Haptic Appointed to Van Alen Institute’s International…Architecture NewsDuplex in Tel Aviv / Toledano +ArchitectsSelected ProjectsProject locationAddress:Place de l’Union Européenne, 91300 Massy, FranceLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/780489/city-life-atelier-du-pont Clipboard “COPY”center_img CopyAbout this officeAtelier du PontOfficeFollowProductsGlassSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingMassyFrancePublished on January 19, 2016Cite: “City Life / Atelier Du Pont” 19 Jan 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ AbstractFaucetshansgroheKitchen Mixers – Talis MShower ColumnsAXORShowers – AXOR LampShower by NendoWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsMega-Panel Facade SystemsConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMTable LampsAxolightTable Lights – SkirtDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Glass Pivot Door – Rabel 8700 Slim Super ThermalUrban ShadingPunto DesignPublic Architecture in Residential ComplexExterior DeckingHouse of BambooDecking – BambooAnti-Corrosive CoatingsTIGERPowder Coating – Drylac® Bianco 605More products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?城市生活广场 / Atelier Du Pont是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream City Life / Atelier Du Pont Area:  7350 m² Area:  7350 m² Photographs Housing Save this picture!© Frédéric Delangle+ 12 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/780489/city-life-atelier-du-pont Clipboard ArchDailylast_img read more