PV Cabin / Lorena Troncoso-Valencia

first_img Chile Architects: Lorena Troncoso Valencia Area Area of this architecture project ArchDaily CopyAbout this officeLorena Troncoso-ValenciaOfficeFollowProductsWoodGlassSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPintoChilePublished on February 19, 2018Cite: “PV Cabin / Lorena Troncoso-Valencia” 19 Feb 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesSynthetics / AsphaltMitrexSolar RoofMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalPlumbingSanifloGreywater Pump – Sanifast®SWH190WoodLunawoodInterior ThermowoodMembranesEffisusAVCL Systems for FacadesSinksCosentinoBathroom Collection – Silestone® WashbasinsDoorsStudcoPocket Door Trims – CavKitWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformMetal PanelsRHEINZINKPanel Surface Finish – prePATINA-LineHanging LampsEureka LightingSuspended Lights – BloomMetallicsBaileyFacade Systems- I-Line Snap-On Feature ChannelMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/889106/refugio-pv-lorena-troncoso-valencia Clipboard 2016 CopyHouses•Pinto, Chile “COPY”center_img Area:  24 m² Year Completion year of this architecture project PV Cabin / Lorena Troncoso-Valencia “COPY” Photographs Photographs:  Cristóbal CaroSave this picture!© Cristóbal CaroText description provided by the architects. Formerly the Neanderthal man lived in caves to take refuge. The choice of these stone dwellings, responded to the best orientation to protect from the winds, should have with air intake, light and enough space to store their food. Times have changed, but certain basic human needs have remained.Save this picture!SectionsThe work consists of a temporary cabin, for a young couple of climbers, lovers of rock sports. The main restriction was the limited surface, but the user’s physical ability allowed to increase the surface vertically, expanding the space with a double height. Programmatically, the basic and essential actions for living for short periods were accommodated, considering the minimum space for sleeping, eating, cleaning and allowing extra room for itinerant users.Save this picture!© Cristóbal CaroThe refuge is located in Las Trancas, Pinto, in the south central zone of Chile. The town stands out for its mountain range landscape that hosts a high variety of extreme sports.Save this picture!Floor plansThe land is accessed by a winding and wooded road. At the bottom of the lot, in a small clearing the refuge is located. Behind him, a wall of considerable height interrupts the surrounding green. This open space in the middle of the forest will ensure sun, ventilation and natural lighting. The refuge is raised with wooden piles one and a half meters above the natural terrain to avoid contact with the snow in the winter season.Save this picture!© Cristóbal CaroThe idea of ​​a uniform shell (wall and roof) that involves a retracted pediment, playing with the full of wood and glazed emptiness, is proposed. This full on the main facade, replicates the verticality of the rock wall that is observed at the bottom of the land. The asymmetric break of the roof allows the correct draining of the snow. Internally, it generates greater amplitude for the attic that floats on the only closed volume.Save this picture!© Cristóbal CaroSpatially, an open space is identified, on the ground floor the areas for cooking, eating, heating and working are organized. On the line of the kitchen and the bathroom, united by a small vertical scale if you locate a floating platform that in a certain part stands out to accommodate the sleeping area.To avoid saturating the small space, the floor, sky and wall are covered with the same material.Save this picture!AxonometricProject gallerySee allShow lessHow Slovakia’s Soviet Ties Led to a Unique Form of Sci-Fi ArchitectureArticlesCompetition: Oxford Street Christmas IlluminationsBuilt Projects & Masterplans Share Year:  PV Cabin / Lorena Troncoso-ValenciaSave this projectSavePV Cabin / Lorena Troncoso-ValenciaSave this picture!© Cristóbal Caro+ 14Curated by Danae Santibañez Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/889106/refugio-pv-lorena-troncoso-valencia Clipboardlast_img read more

Mazen Darwish arrested

first_img Help by sharing this information March 16, 2011 – Updated on January 20, 2016 Mazen Darwish arrested Mazen Darwish, the head of the Syrian Center for Media and Free Expression, was arrested while attending a peaceful sit-in outside the interior ministry in Damascus as an observer. RSF_en center_img News Organisation last_img